onsdag 26. august 2009

Jøss, finnes virkelig sånne personer?

Dagbladet skriver om Jan Magnus (54) som antastet en flyvertinne, stengte henne inne på do, rev skjorta av en politimann og var sanseløst beruset på en flyvning til Thailand. Jeg trodde ikke slike personer fantes i virkeligheten, men her kommer det en tilsynelatende lys levende, høyst eksisterende (og for øyeblikket edru) person og parodierer seg selv.

Til alt overmål holder han på bildet opp gull-kortet som normalt redder ham når han gjør slikt på Business Class - men problemet var denne gangen at han hadde med seg sin thailandske kone, og da reiste de selvfølgelig på økonomiklasse, og der får man jo ikke skikkelig respekt når man drikker seg full og klår på betjeningen.

Herregud ... og Dagbladet har ikke vett til å beskytte fyren mot seg selv? Tja, den delen av vær-varsom-plakaten har vel falmet endel i Dagblad-lokalene, så det er vel ikke annet å vente. I VG presenteres saken forøvrig temmelig annerledes, og der fremstår han som en tilfeldig offer for manglende rettferdighet.

En annen ting som slå meg var tonen i artikkelen, både fyrens egen, og den som journalisten legger opp til. Det lyser «uff så dum jeg var» og «fylla har skylla» og har en understrøm av at det var barnslig og umodent, men han er jo nordmann og en grei fyr og alt sånt. Ikke var det vondt ment heller, og folk må jo tåle litt og har et snev av humoristisk sans. Og dessuten satt han i de Tvilsomt Utenlandsk Fengsel, så egentlig er han selv sakens største offer.

Det hadde vært morsomt å vite hvordan hvordan Dagbladet hadde slått saken opp om det var en asiat eller afrikaner som hadde gjort tilsvarende på et SAS-fly til Gardermoen. Jeg tror hverken politi, flypersonale eller aviser hadde vært like overbærende og imøtekommende om en utlending hadde slengt opp sitt gullkort og forlangt forståelse for fyllerør og flyvertinnetjasing og litt sånt.

7 kommentarer:

Hans Rusten sa...

Bra innlegg. Personlig likte jeg klart best db sin framstilling av saken.

Unknown sa...

Jeg reagerte også på den "fikk ikke respekten jeg fortjente". Så hvis man har gullkort så fortjener man respekt når man drikker seg stupfull og lager bråk...?

Nickleus sa...

veldig bra sagt. flaut for norge =(

Unknown sa...

Ja dette var en slett framstilling, Dagbladet. Det er slike personer som ødelegger for oss andre som reiser, og fortjener all straff de kan oppnå. Hvordan det er mulig å drikke seg sørpe full ombord i et fly er også for meg uforståelig. Har ikke besetningen retningslinjer for det?
Og han vil ha respekt, og er et offer? Fantastisk. Han hadde til og med med seg kona si..
Nei, la han få sone en dom der borte, kanskje noen og enhver tenker seg om to ganger før man drikker seg sørpe full ombord i et fly.

ArildR sa...

I VG sin artikkel står det følgende: "Her er det Thai Airways som har dummet seg ut, sier Hovemoen, som anslår at han har fløyet knirkefritt med flyselskapet -70- ganger de siste årene."

I DB sin artikkel står det følgende:
"Jeg har flydd til Thailand i alt 120 ganger, og bruker å sitte på business-class....."

Altså, han har fløyet tilsammen 120 ganger til Thailand...av disse har han flydd 70 ganger knirkefritt. Ut i fra det som står skrevet i de 2 artiklene, så vil det da si at han har laget bråk ombord på et thai-fly 50 ganger.

Unknown sa...

Han har neppe fløyet med Thai Airways hver gang, så denne kommentaren er det sikkert ikke noe feil med. Mange flyselskaper flyr til Thailand.
Men det er noe feil med hele fyren!

Uvesentlig sa...

Man kan jo begynne å lure på hvorfor ikke pressen følger Vær Varsom plakaten.

Her er to utdrag som jeg mener de har brutt:

"3.9..... Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft.... "

"4.7. Vær varsom med bruk av navn og bilde og andre klare identifikasjonstegn på personer som omtales i forbindelse med klanderverdige eller straffbare forhold."

Manglende dømmekraft - ja
klanderverdige forhold - ja
straffbare forhold - ja

Selv om samfunnet bør/må beskyttes mot slike folk bør de faktisk også beskyttes mot seg selv.