mandag 13. oktober 2008

McCains kampanje i ukontrollert spinn

VG bringer idag nyheten om at McCain skal starte å ta til motmæle mot Obama i neste debatt, og at han skal «whip his you-know-what». Jeg fniser ... han skal bli verbalt brutal og ta av hanskene og ta stille til et oppgjør og alt det der ... men han klarer ikke å si «ass» offentlig. Det er hva jeg vil kalle et dobbelt budskap, og slikt virker mot sin hensikt.

Og ærlig talt, det er noe patetisk med en presidentkandidat som begynner å rulle opp ermene først i tredje debatten, tre uker før valget. Og i virkeligheten har McCain tatt av silkehanskene for flere måneder siden, og han har siktet gjentatte ganger under beltestedet. Det er bare at han ikke har fått inn noe slag.

At han kommer og sier at gjelder det, og først nå skal han ta i, er like troverdig som å hevde at det var «best av tre» når du taper. I virkeligheten forsøker McCain å sette en ny tone i valgkampen - glem alt til nå, det er først nå det starter. Yeah, right! Problemet er at hans valgkamp har gått inn i en dødsspiral og han trenger sårt å starte på ny frisk. Høydepunktet i de doble budskapene var da han forsvarte Obama som en bra person, foran et publikum som buet. Først pisker man opp stemningen til en riktig så hatsk piraya-stim, og så kommer McCain selv og sier det motsatte - det må være lærebokversjonen av inkonsistent budskap.

At valgkampen går dårlig behøver forresten ikke å bety at han ikke bli president, men det er et helt annet tema.

Ingen kommentarer: